Hayatınızı Değiştirecek Kişisel Gelişim Kitapları: 5 Öneri

Kişisel gelişim kitapları bireysel yeteneklerin ve özelliklerin giderek daha fazla önem kazandığı günümüz dünyasında, bireylerin kendilerini keşfedebilmeleri ve geliştirebilmeleri adına en önemli kaynaklardan. Araştırıldığında binlerce kişisel gelişim kitabına ulaşabilirsiniz. Fakat bazı kişisel gelişim kitapları kült haline gelmiş ve ön plana çıkmıştır. Bu kitaplar kişisel gelişimin değerini bilen geniş kitlelerce okunur.

Kişisel Gelişim Kitabı Nedir?

Kişisel gelişim kitabı en basit haliyle bireyin kendini geliştirmesine odaklanan ve başarıya uzanan bir yol inşa etmek pusula niteliği taşıyan kitaplar olarak tanımlanabilir. Bu kitaplarda hayattan pek çok dersler ve örnekler okuyuculara sunulur. Diğer bir ifadeyle kişisel gelişim kitapları, farklı insanların deneyimlerinden bilgi ve deneyim kazandırma kitapları olarak da ifade edilebilir.

Kişisel Gelişim Kitapları Etkili Midir?

Kitaplar, insanların hayal ve düşünce dünyalarının gelişmesine ciddi ölçüde katkı sağlar. Farklı bakış açısı kazanabilmeyi mümkün kılan, bireylerin deneyim yaşamadan da bilgi sahibi olmalarına yardımcı olan kitaplar, aynı zamanda yeni ilgi alanları kazandırır.

Kişisel gelişim kitapları ise bu doğrultuda daha geniş bir kapasite sunar. Doğru kişisel gelişim kitaplarının okunması ve bunların hayata aktarılması bireylerin gelişimi üzerinde etkili olur.

Hayatınızı Değiştirecek Kişisel Gelişim Kitapları : 5 Öneri

Kişisel gelişim kitapları bireylerin kendini geliştirebilmeleri ve yeni hayat deneyimleri kazanabilmeleri için iyi bir yol gösterici olabilir. Ancak her kitap için aynı etkinin söz konusu olmadığının da bilinmesi gerekir. Bu doğrultuda hangi kişisel gelişim kitaplarının okunacağının iyi bilinmesi önemlidir.

LGS, TYT, AYT derken tüm sınavlar tamamlandı. Artık bir ara vermenin ve belki de kendinize yatırım yapmanın tam zamanı.  Başyapıt haline gelen bazı kişisel gelişim kitapları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

Stephen R. Covey tarafından 1989 yılında kaleme alınan Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, daha çok iş yaşamına odaklanan bir kişisel gelişim kitabı. Paradigma Değişimi kavramıyla öne çıkan bu kitapta yazar, iki kişinin aynı durumu ve fırsatları görmesine rağmen farklı düşünebildiklerini ve farklı aksiyonlar aldıklarını ifade eder. İş hayatında etkili olmuş insanlardan bahseder ve bunların ortak 7 özelliğini de aşağıdaki gibi sıralar:

  • Proaktif olmak 
  • Sonunu düşünerek harekete geçmek 
  • Önemli işleri sıraya koymak 
  • Kazan-kazan mantığıyla hareket etmek 
  • Önce anlamaya sonra anlaşılmaya çalışmak 
  • Sinerji oluşturmak 
  • Baltayı bilemek yani sürdürülebilir olmak

Şimdi’nin Gücü

Eckhart Tolle tarafından yazılan ve kişisel gelişim kategorisinde her zaman en çok satanlar listesinde yer alan Şimdi’nin Gücü, bireylere farklı konularda farkındalık kazandırmayı hedefleyen bir başyapıt.

2011 yılında Watkins Review tarafından dünyanın ne ruhani kişisi olarak seçilen Tolle, on bölümden oluşan kitabında, pek çok soruya sade bir dille cevap veriyor. Spiritüel bilgileri ile bireylerin yolunu aydınlatmayı hedefleyen yazarın bu kitabı, her kitaplıkta mutlaka bulunması gereken eserler arasında.

Maksimum Başarı

Brian Tracy’nin kült kişisel gelişim kitaplarından olan Maksimum Başarı, hayat başarısı elde edebilmek için başvurulabilecek pratik yöntemleri anlatıyor. Muhteşem bir zihne ve hayatın farklı alanlarında ustalığa odaklanan bu kitap, hayatında başarıyı hep bir amaç olarak görenlerin mutlaka okuması gereken kişisel gelişim kitapları listesinde.

Zengin Baba Yoksul Baba

“Zengin babalar, fakir ve orta sınıf ailelerin çocuklarına öğretmedikleri neyi öğretiyor” sorusundan yola çıkan Zengin Baba Yoksul Baba, 2018 yılında Robert Kiyosaki tarafından kaleme alınan bir eser.

Paraya dair okullarda anlatılan bilgilere neden güvenilmemesi gerektiğine değinen ve zengin bir gelecek için çocuklara nelerin öğretilmesi gerektiğini sade bir dille anlatan bu eser de basıldığı ilk günden beri kendi kategorisinin en çok satanları listesinde.

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Ahmet Şerif İzgören’in yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada sevilerek okunan kişisel gelişim kitabı Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır, hayatın her dalında başarıya odaklananların yoluna ışık tutmayı amaçlıyor. Kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren bu kitap, okurlarının hayatlarını tekrar gözden geçirmeleri için de büyük bir fırsat.

Edunette! Geleceğe Açılan Kapı!

Kişisel gelişim kitapları, doğru planlanmş bir kariyer yolculuğunda bize katkı sağlayabilir. Bununla birlikte kariyer planı yapmak için profesyonel destek almak da büyük önem taşır. Alanında uzman eğitmenler ile öğrencilerin gereksinim duydukları her türlü desteği onlara sunan Edunette, bu doğrultuda gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek kurumlardan biri.

Kişiselleştirilmiş eğitim planı sayesinde öğrencilerin kendilerini keşfedebilmelerine ve en iyi şekilde öğrenmelerine olanak tanıyan Edunette ile siz de çocuğunuzun başarısına katkı sağlayabilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş