Online Özel Ders Nedir? Avantajları Nelerdir?

2000’li yılların başından başlayarak her geçen yıl daha da yaygınlaşan internet, toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da çeşitli değişim ve dönüşümleri beraberinde getirdi. Eğitimi dört duvar arasından çıkaran ve istenilen her yerde eğitimi mümkün kılan online ders olanağı, bu dönüşümler arasında önemli bir yere sahip. Özellikle 2019 yılında yaşanan Covid-19 salgınından sonra daha yoğun ilgi gören online dersler, öğrenciler için pek çok avantaj barındırıyor.

Online Özel Ders Nedir?

Özel dersler, öğrencilerin başarı düzeylerini artırmak ve eğitimde verimliliği sağlayabilmek adına başvurulan yöntemlerden biri. Öğretmenin öğrenciye birebir ders anlatması, ders içi uygulamaların birlikte yapılması ve öğrencinin öğrenme becerilerine göre düzenlenen bir programı takip etme mantığına dayanan dersleri özel ders olarak tanımlayabilmek mümkün. Online özel ders ise aynı mantık ile derslerin online mecralarda gerçekleştirmesi anlamına gelir. Farklı fiziki ortamlarda bulunan öğretmen ile öğrencinin telefon, tablet, bilgisayar gibi akıllı cihazlarla birbirlerine bağlanmaları ve dersi online ortamlar üzerinden yürütmeleri, eğitim için önemli fırsatlar barındırıyor.

kisisellestirilmis-egitimle-online-ozel-ders

Online Özel Ders Birebir mi Yapılır?

Özel dersi özel kılıp, ebeveynler ve öğrenciler için tercih sebebi haline getiren esas neden birebir olması. Öğretmenin öğrenci ile birebir iletişim kurduğu ve doğrudan onun öğrenim becerileri doğrultusunda bir program izlediği özel dersler, online ortamda da aynı şekilde yürütülür. Birebir online eğitim ile birebir fiziki eğitim arasında mekân paylaşımı dışında bir farklılık bulunmaz.

Online Özel Dersin Avantajları Nelerdir?

Online özel derslerin son yıllarda yaygınlaşmasının temelinde, bu derslerin sağladığı avantajlar yer alıyor. Online özel ders almanın başlıca avantajlarını şu şekilde sıralayabilmek mümkün:

  • Yalnızca yaşanılan şehirdeki öğretmenlerden ders alma kısıtlılığını kaldırır. İnternet üzerinden farklı şehirlerde bulunan, daha nitelikli öğretmenlerden de ders alınabilir. 
  • Eğitimde belirli bir fiziki mekân içerisinde bulunma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Daha motive edici bir ortamda eğitim almak, öğrenme verimliliğinin artmasına yardımcı olur. Online özel ders sayesinde öğrenciler kendi istedikleri yerden derse bağlanabilir. 
  • İnternette yer alan pek çok etkileşimli uygulamadan yararlanılabilir. Eğitimin bu şekilde etkileşimli hale gelmesi, edinilen bilgilerin pekiştirilmesine yardımcı olur. 
  • Online özel dersler birebir işlendiği için, birey daha kolay öğrenir. Kendisi için özel hazırlanmış bir program çerçevesinde, yalnızca kendisine hitap eden bir öğretmen tarafından verilen dersler daha kalıcı olur. 
  • Matematik, Fizik, Kimya gibi derslerde soru ve problem çözmek son derece önemlidir.  Online ders sayesinde birebir soru çözümleri yapılabilir ve öğrencinin hata yaptığı sorular, öğretmen tarafından tek tek çözülür. 
  • Online özel dersler öğrenciler için hem zamandan hem de maliyetten tasarruf da sağlar. Fiziki özel derslere gitmek için duraklarda ya da toplu taşıma araçlarına geçirilecek zamandan ve bunlara harcanacak ücretlerden feragat edilir. Özellikle büyük şehirlerde ulaşım için birkaç saatin ayrıldığı düşünüldüğünde, online eğitimin zaman tasarrufunun değeri daha iyi anlaşılır. 
  • Online özel derslerde, teknolojinin farklı olanaklarından yararlanarak öğrenme daha da kolay hale getirilebilir. Grafik ya da infografikler, etkileşimli tablolar ve haritalar gibi yeni teknolojiler ile öğrencinin odaklanması artırılabilir. 

birebir-online-ozel-ders

Edunette ile Online Özel Ders

Edunette Online Eğitim Platformu web sitesini ziyaret ederek alacağınız dersi tespit ettikten sonra, size uygun öğretmen ve ders saatlerini belirleyerek tek tıkla üye olup online özel ders almaya başlayabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş eğitimin önemine inanarak eğitim programı hazırlayan Edunette, her öğrencinin eksikliklerine göre ders programını güncellemektedir.

Arkadaşlarınla paylaş

7 Comments

  1. […] dahil olarak Türkiye’nin en özgün online eğitim platformu olan Edunette ile tanışabilir ve online özel ders alarak sınava hazırlanabilirsiniz. Eğitim ile ilgili olan aklınıza takılan soruların […]

  2. […] dahil olarak Türkiye’nin en özgün online eğitim platformu olan Edunette ile tanışabilir, online özel ders alarak TYT sınavına hazırlanabilirsiniz. Eğitim ile ilgili olan aklınıza takılan soruların […]

Comments are closed.