AYT Nedir?

Üniversite sınavına yaklaşan tüm öğrencilerin AYT nedir sorusunun cevabına ihtiyacı vardır. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin girdikleri sınavın ismi YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) olarak belirlenmiştir. YKS sınavının ilk oturumunda TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) sınavı yer alırken 2. Oturumunda ise AYT (Alan Yeterlilik Sınavı) sınavı yer almaktadır. Öğrenciler ilk gün TYT sınavına girerler, ertesi gün de alan sınavı olan AYT sınavına girerler. AYT sınavında 11. ve 12. sınıf konuları ağırlıklı olarak bulunur. Peki, AYT nedir? AYT sınavında hangi dersler bulunmaktadır? AYT konuları hangi sınıfları kapsar? Çalışma süreci içerisinde nasıl bir yol izlenmelidir? AYT sınavının TYT sınavından farkı nedir? sorularına cevaplar bulabileceğiniz yazımızı sizler için hazırladık. Siz de AYT nedir? sorusu başta olmak üzere AYT sınavı hakkında detaylı bilgiye erişmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. keyifli okumalar dileriz.

AYT Sınavında Hangi Dersler Bulunmaktadır? 

AYT sınavında, Matematik dersi, Fen Bilimleri dersi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 dersleri bulunur. AYT sınavında 40 Matematik sorusu, 40 Fen Bilimleri sorusu, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 sorusu ve 40 Sosyal Bilimleri 2 sorusu bulunur.

AYT Konuları Hangi Sınıfları Kapsar?

AYT sınavı tıpkı TYT sınavı gibi liseyi bitiren öğrencilerin girdiği bir sınavdır. 12. Sınıfta okuyan öğrenciler ikinci dönemin sonunda bu sınava girebilirler. 12. Sınıftan mezun olmuş ve tercih yapmamış mezun öğrenciler de bu sınava girebilirler. Liseyi bitiren ve üniversite okumak isteyen her öğrenci AYT sınavına girebilir.

Çalışma Süreci İçerisinde Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Üniversite sınavına nasıl çalışılır sorusu tüm öğrenciler için son derece önemlidir. AYT sınavında sorulan sorular alan ile ilgili olduğu için daha çok bilgi isteyen sorulardır. Örneğin; matematikte yer alan türev ve integral konuları öğrencileri en çok zorlayan iki konudur. Sınavda bu konularda sorulan soruları yanıtlayabilmek için öğrencilerin konuları iyice anlamaları önemlidir. Öğrencilerin bu konuları iyi bir şekilde anlaması ve çıkan soruları yanıtlayabilmeleri için pek çok soru çeşidi görmeleri gerekir. Dolayısıyla çalışma süreci boyunca öğrenciler AYT konularından çok soru çözmelidir. Çözemedikleri soruları öğretmenlere sorarak bu soruları anlamaya çalışmalıdırlar. Sonrasında ise konuları tekrar etmeli ve konuyu unutmanın önüne geçilmelidir. Sınav süreci boyunca bu adımları takip ederek sınava hazırlanan öğrenciler başarıyı yakalayacak ve hayallerindeki üniversiteye girmeye hak kazanacaktır.

AYT Sınavının TYT Sınavından Farkı Nedir?

TYT sınavı, üniversite sınavlarında öğrencilerin girdiği ilk sınav olarak karşımıza çıkmaktadır. AYT sınavı ise üniversite sınavının 2. Oturumudur. TYT sınavında öğrenciler temel yeterlilikleri ölçülür. AYT sınavında ise öğrencilerin kendi seçtikleri alanlarındaki başarılarının ölçülmesi sağlanır. AYT sınavı 180 dakika boyunca sürer. TYT sınavı ise 165 dakika sürmektedir. AYT sınavında toplamda 160 soru bulunur. Öğrenciler 160 soru içerisinden kendi alanlarına ait soruları çözerler ve puan bu şekilde hesaplanır. TYT sınavında ise 120 soru sorulur ve öğrenciler bu soruların hepsinden sorumludurlar.

AYT Sınavına Hazırlıkta Edunette

Edunette ekibi olarak sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için çalışmalarımızı tüm hızı ile sürdürmekteyiz. Online eğitimde maksimum kalite ve verimlilik hedefiyle yola çıktığımız bu süreçte, öğrencilerle alanda en iyi eğitmenleri buluşturuyoruz. Öğrencilerin daha iyi bir geleceğe ulaşması ve kendi potansiyellerini en iyi şekilde yansıtabilmeleri için onlara en iyi eğitimi verebilmek için çalışmaktayız. Siz de ekibimize dahil olarak Türkiye’nin en özgün online eğitim platformu olan Edunette ile tanışabilir ve online özel ders alarak sınava hazırlanabilirsiniz. Eğitim ile ilgili olan aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için iletişim kanallarımızdan bir tanesini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş

One comment

Comments are closed.