LGS Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarı

LGS çıkmış sorular ve cevap anahtarı her yıl sınavdan belirli bir süre sonra öğrencilerin erişimine açılır. O yıl sınava giren öğrencilerin, sonuçlar açıklanıncaya kadar sınavdaki başarılarını az çok anlamalarına olanak tanıyan bu durum, sonraki yıllarda bu sınava girecek öğrenciler açısından da büyük bir fırsat sunar.

Sınavlara çalışırken çıkmış sorulardan yararlanmak, sınav başarısını büyük ölçüde artırır.

LGS Sınavına Çıkmış Sorularla Çalışmanın Önemi

LGS sınavı hazırlık aşamasında olan öğrenciler için, bu sınav hayati önem taşır. Çünkü daha nitelikli bir lise eğitimi almak, ilerleyen yıllarda da kaliteli bir üniversite kazanabilmenin ilk adımını oluşturur. Bu da tüm iş yaşamını ve yaşam boyu refahı doğrudan belirler.

Bu nedenle de öğrenciler, velilerinin ve öğretmenlerinin teşvikleri ile çok farklı yöntemlerle bu sınava hazırlanır. Çıkmış soruları çözmek da LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin sıklıkla başvurdukları teknikler arasında yer alır.

LGS sınavına hazırlanırken çıkmış soruları çözmenin sağladığı faydalar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Soru Kalıplarını Anlama: LGS gibi merkezi sınavlarda sorular her yıl değişse de soru kalıpları yıllar boyunca aynı kalır. Çıkmış sorular ile bu sınava hazırlanan öğrenciler, soru kalıplarını anlar ve sınavda aynı kalıpta gelebilecek sorulara karşı hazırlıklı olur. 
  • Ders ve Konu Ağırlıklarını Görme: LGS sınavında hangi derste, hangi konudan ne kadar soru geldiğini bilmek, konu odaklı bir çalışma stratejisi oluşturmaya da imkân tanır. Bu sayede daha çok soru gelen konulara daha fazla ağırlık verilir. Çıkmış sorular ile derslerin konu dağılımları analiz edilir. 
  • Zorluk Düzeyine Alışma: LGS sınavına hazırlanan öğrenciler, süreç içerisinde çeşitli deneme sınavlarına girer ve bu sınavların hepsinin zorluk düzeyleri farklılık gösterir. Gerçek sınavın zorluk düzeyi ise çıkmış soruları çözerek anlaşılabilir. 
  • Sınav Heyecanını Aşma: Sınavda ne tür sorular ile karşılaşacağını bilmeyen öğrenciler, sınav anına kadar ve sınav esnasında hep kaygı taşır. Çıkmış sorular ile LGS sınavına hazırlanan öğrenciler ise az çok ne ile karşılaşacaklarını bildikleri için sınav heyecanlarını ve korkularını yenebilirler.

2018 – 2024 LGS Çıkmış Sorular ve Cevap Anahtarı

2018 yılından 2024 yılına kadar yapılan tüm LGS sınavlarında çıkmış sorular ve cevap anahtarlarına tek tıkla ulaşabilirsiniz;

Çocuklarınızın LGS Sınavındaki Başarı Dilimini Edunette ile Artırın

LGS çıkmış sorular ve cevap anahtarı ile sınava hazırlanmak, öğrencilere ciddi anlamda katkı sağlar. Ancak yine de çıkmış sorular, başarı için tek başına yeterli olmaz. Her zaman, her yerde ders çalışabilmeye olanak tanıyan ve birebir online ders seçenekleri sunan Edunette ile çocuklarınızın başarı düzeyinin artmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanan ders içerikleri ile çocuğunuz konu eksikliklerini giderebilir, kişiselleştirilmiş ders programları ile sınava nokta atışı hazırlanabilir.

Arkadaşlarınla paylaş