TYT Nedir?

TYT nedir, TYT sınavı hangi sınıfları kapsar? TYT sınavında hangi dersler bulunmakta? Bulunan derslerden kaç soru çıkmakta? TYT sınavına hazırlanırken nasıl bir program oluşturulmalı?

Tüm bu sorular başta olmak üzere sizlere “TYT nedir?” sorusunu detaylı şekilde açıklayacağız. Siz de tüm bu soruların yanıtlarını öğrenmek ve TYT sınavı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) nın 2 aşaması vardır, TYT (Temel Yeterlilik Sınavı) ve AYT(Alan Yeterlilik Sınavı). 

İlginizi Çekebilir : AYT Nedir?

TYT Sınavı Hangi Sınıfları Kapsar?

TYT sınavı liseyi bitiren öğrencilerin girdiği bir sınavdır. 12. Sınıfta okuyan öğrenciler ikinci dönemin sonunda bu sınava girebilirler. 12. Sınıftan mezun olmuş ve tercih yapmamış mezun öğrenciler de bu sınava girebilirler. Liseyi bitiren ve üniversite okumak isteyen her öğrenci TYT sınavına girebilir.

TYT Sınavında Hangi Derslerden Kaç Soru Çıkar?

TYT sınavında toplam 120 soru sorulur ve derslere göre soru dağılımı şu şekildedir;

TYT Sınavında Çıkan DerslerÇıkan Soru Sayısı
Matematik40
Türkçe40
Fizik7
Kimya7
Biyoloji6
Felsefe5
Tarih5
Coğrafya5
Din Kültürü5

TYT Sınavına Hazırlanırken Nasıl Bir Program Hazırlanmalı?

TYT sınavına hazırlanırken tüm öğrencilerin süreci farklı ilerler. Bazı öğrenciler günde 5 saat bazı öğrenciler günde 10 saat çalışabilir. Bu noktada net bir program belirlemek ve her öğrenci 10 saat çalışmalı ya da günde 200 soru çözmeli gibi bir yaklaşım doğru değildir.

Her öğrencinin kapasitesi birbirinden farklı olduğu için çalışma hızları, anlama hızları da birbirinden farklıdır. Bu nedenle kişisel programlar yapılmalı ve her öğrenci kendine iyi gelen programlara uyum sağlamalıdır. Ancak bu süreç boyunca temel olan ve Türkçe dersinde karşımıza çıkan paragraf soruları ve matematik dersinde karşımıza çıkan problem soruları vardır.

Paragraf sorularını hızlı ve doğru yanıtlayabilmek adına her öğrenci paragraf çözmeli ve paragraf çözme durumunu rutin haline getirmelidir. Aynı şekilde problem çözme sorularına da rutin olarak çalışmalıdır. Diğer derslerde ve konularda her öğrenci kendi çalışma tarzına göre ilerlemelidir.

TYT sınavında başarılı olabilmek için soru yapısını doğru anlamalı ve hazırlığınızı buna göre yapılandırmalısınız. Soru yapısını anlamanın tek yolu ise TYT çıkmış sorular kitapçığını incelemektir.

TYT sınavına hazırlanırken bir yandan da test çözme teknikleri üzerinde çalışmanızı da tavsiye ederiz.

TYT Sınavına Edunette ile Hazırlanın

Edunette ekibi olarak sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için çalışmalarımızı tüm hızı ile sürdürmekteyiz. Online eğitimde maksimum kalite ve verimlilik hedefiyle yola çıktığımız bu süreçte, öğrencilerle alanda en iyi eğitmenleri buluşturuyoruz. Öğrencilerin daha iyi bir geleceğe ulaşması ve kendi potansiyellerini en iyi şekilde yansıtabilmeleri için onlara en iyi eğitimi verebilmek için çalışmaktayız. Siz de ekibimize dahil olarak Türkiye’nin en özgün online eğitim platformu olan Edunette ile tanışabilir, online özel ders alarak TYT sınavına hazırlanabilirsiniz. Eğitim ile ilgili olan aklınıza takılan soruların yanıtlarını bulabilmek için iletişim kanallarımızdan bir tanesini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla paylaş